Alla inlägg den 9 januari 2008

Av B. - 9 januari 2008 23:09




Om det här var en reklamfilm skulle den självklara repliken vara "Färg är min passion" och förutom att jag avskyr reklamfilm, skulle jag ju definitivt stå för det. Hell yeah.

Men jag skulle ifrågasätta ordet "passion" och ordet "färg". Alltså skulle "är min" vara helt okej för mig.

Det skulle kunna säga en del fast jag tror inte att det gör det.

Snarare tror jag att det är läggdags.


Av B. - 9 januari 2008 16:03



Föreställ er.

Det här är jag, i princip exakt, med undantaget att jag tacksamt nog inte vandrar gatorna fram med ett huvud ungefär sju gånger så stort som övriga kroppsdelar.


Bergen är sanna. Solen slash månen med, men det visste ni redan; månen är alltid sann, precis som socialismen och kärleken. You know I'm a Rocky baby.


Genom taket över universitetsbibliotekets tysta lässal rann det igår en stadig ström vatten. Det porlade, som en bäck ni vet och från nio prick till fjorton prick när jag satt där och läste på som fan om Nation of Islam, höll den udda bäcken mig vaken och dessutom någorlunda koncentrerad.

Nej det var inte regnet, jag är säker, men förmodligen var det ledningarna.


Jag tänkte å nej, inte sabotage igen och här sitter jag, uppenbarligen en blatte, och är dessutom omgärdad av böcker om Nation of Islam och ytterligare en med ett obskyrt omslag och namnet Rasrisk. Jag klarade mig undan småsnatteri som åttaårig thug och jag klarade mig igenom kortförfalskningar, men självfallet och i synnerhet enligt böckerna jag just hade läst, borde jag statistiskt sett bli huvudmisstänkt endast på grund av min hud- och hårfärg, till skillnad från exempelvis tjejen bredvid som läste det extremt misstänkta ämnet Rättslära men som trots allt hade en mycket fin ljus hårfärg. Hon var väldigt söt by the way. Kanske inte den bästa klädsmaken, men inte heller pastellbyxor och pastellskärp.


För att återgå till ämnet tänkte jag HALLÅ? Klart som fan hon hade gjort det! Så genomskinligt. Rättslära min stjärt. Vad nu det kan komma att betyda. Rent juridiskt det vill säga. Jag åkte i alla fall inte dit. Men det var inte heller sabotage. Därför kunde jag statistiskt sett ha suttit i häktet vid det här laget.

Tänk på det.


Min fördjupade kunskap om Nation of Islam tänker jag i alla fall använda just i detta nu, i en hemtenta som går under arbetsnamnet:

X som i Malcolm och queer - ett alternativt aktivistiskt förhållningssätt.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards